Sosyal Medya

Güncel

HDP ve DBPÂ’lilerin evlerine operasyon

Yüksekova’da aralarında Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı’nın da bulunduğu 15 kişinin evine polis tarafından operasyon düzenlendi.



Dicle Haber Ajansı'nın (DÄ°HA) haberine göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde “Devlet kurumlarını tanımıyoruz” açıklamasına katılan ve aralarında Yüksekova Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Tacettin Safalı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Gever Demokratik Toplum Meclisi yöneticilerinin de olduÄŸu 15 kiÅŸinin evlerine baskınlar düzenlendi.

Evlerde aramalar halen devam ederken, ilçede kepenkler açılmadı. Baskınlarda en 15 kiÅŸinin isminin gözaltı listesinde olduÄŸu öÄŸrenilirken, gözaltı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Kentte çatışmalar sürüyor

Öte yandan dün akÅŸam saatlerinden itibaren Orman, Kışla ve Dize mahallelerinde kazılan öz savunma hendekleri ile yollar kesildi. Halk hendek baÅŸlarında nöbet tutmaya baÅŸlarken, gençler de bütün ara sokaklara barikatlar kurdu.

Polislerin halka müdahalesi üzerine baÅŸlayan çatışmalar kimi noktalarda sabaha dek sürdü. Özel harekat timleri ile Cengiz Topel Caddesi üzerine keskin niÅŸancılar konuÅŸlandırıldı.

Polisin Orman Mahallesi giriÅŸindeki hendekleri kapatmaya çalışması üzerine çatışmaların ÅŸiddetlendiÄŸi belirtildi. Polisin gerçek mermilerle saldırıda bulunduÄŸu çatışmalarda ismi öÄŸrenilemeyen bir genç, göÄŸüs ile omzu arasındaki bölgeye isabet eden kurÅŸunla yaralandı. Polisin attığı yoÄŸun gaz nedeniyle yaralı genç hastaneye kaldırılamazken, yurttaÅŸlar kendi imkanlarıyla yaralı gence müdahalede bulundu.

Ä°pekyolu üzerinde polise ait zırhlı bir araçtan açılan ateÅŸ sonucu 20 yaşındaki Åžükran Düzce isimli genç kadın başından ağır yaralandı. Gaz kapsülünün başına isabet ettiÄŸi genç kadının evinden çıkarken polis tarafından vurulduÄŸu belirtildi. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadınının başına dikiÅŸler atıldığı ve durumunun iyiye gittiÄŸi belirtildi.

Çatışmalar ilçenin belli kısımlarında gece geç saatlere dek sürerken, ilçe semalarında gece boyu Heron, savaÅŸ uçakları ve helikopter hareketliliÄŸi yaÅŸandı.

Hava araçlarının PKK'lılar ile operasyona çıkan askerler arasında çatışmanın yaÅŸandığı ve 3 askerin yaÅŸamını yitirdiÄŸi, 7'sinin yaralandığı Doskî bölgesi semalarında alçak uçuÅŸ yapıp bombardıman yaptığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.